Autor: Kristel Härma • 10. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina miljarditurg ootab Eesti tooteid

Veterinaar- ja toiduameti peadirektor Indrek Halliste
Foto: Andras Kralla
Hiigelsuure Hiina turu võimaluste kasutamine võiks olla Eesti ekspordile tõhusaks toeks, eriti pärast Vene turu ärakukkumist. Veterinaar- ja toiduameti hinnangul võiks meie trump Hiinas olla mahetooted.

Veterinaar- ja toiduameti peadirektor Indrek Halliste rääkis, et riigi jaoks on erinevate tooteliikidega Hiina turule pääsemine suur ja töömahukas ettevõtmine, sest selleks tuleb läbida väga palju nõudeid ja menetlusetappe. „Võib tunduda, et ta on kauge ja kättesaamatu, aga kui süstemaatiliselt tegeleda, siis on võimalik seal turgu avada erinevate kaubaartiklitega,“ ütles ta.

Tema sõnul on oluline ka see, kui hästi Eesti riiklikult Hiinaga läbi saab ja praegu võivad ettevõtjad end kindlalt tunda.

Halliste sõnul tuleb ettevõtjatel Hiina turule sisenedes esiteks sealsed reeglid selgeks teha ja leida kohapeal hea kontakt. Ilma selleta võib kehvasti minna, sest riik on suur ja reegleid palju. Ka inglise keelega Hiinas kaugele ei jõua.

Loe pikemalt Äripäevast

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077