Autor: Kristel Härma • 10. juuli 2017

Hiina miljarditurg ootab Eesti tooteid

Veterinaar- ja toiduameti peadirektor Indrek Halliste
Autor: Andras Kralla
Hiigelsuure Hiina turu võimaluste kasutamine võiks olla Eesti ekspordile tõhusaks toeks, eriti pärast Vene turu ärakukkumist. Veterinaar- ja toiduameti hinnangul võiks meie trump Hiinas olla mahetooted.

Veterinaar- ja toiduameti peadirektor Indrek Halliste rääkis, et riigi jaoks on erinevate tooteliikidega Hiina turule pääsemine suur ja töömahukas ettevõtmine, sest selleks tuleb läbida väga palju nõudeid ja menetlusetappe. „Võib tunduda, et ta on kauge ja kättesaamatu, aga kui süstemaatiliselt tegeleda, siis on võimalik seal turgu avada erinevate kaubaartiklitega,“ ütles ta.

Tema sõnul on oluline ka see, kui hästi Eesti riiklikult Hiinaga läbi saab ja praegu võivad ettevõtjad end kindlalt tunda.

Halliste sõnul tuleb ettevõtjatel Hiina turule sisenedes esiteks sealsed reeglid selgeks teha ja leida kohapeal hea kontakt. Ilma selleta võib kehvasti minna, sest riik on suur ja reegleid palju. Ka inglise keelega Hiinas kaugele ei jõua.

Loe pikemalt Äripäevast

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077