28. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tuulikutootjad esitasid valitsusele ultimaatumi

Oleg ja Andres Sõnajalg.
Foto: Andres Haabu
Tuuleparkide arendajaid ja tuulikutootjaid koondav Tuuletehnoloogia Liit ootab juuli keskpaigaks valitsuselt seisukohta Ida-Virumaa tuuleparkide ehituse asjus ning ähvardavad riiki üle miljardi euro suuruse nõudega.

Kui valitsus ei lase kaitseministeeriumi vastuseisu tõttu tuuleparke valmis ehitada, soovivad arendajad saada hüvitust, kirjutab Eesti Ekspress. Liidu esimehe Andres Sõnajala allkirjaga kiri ütleb, et kahjunõue võib ulatuda 1,159 miljardi euroni, millest 722 miljonit eurot moodustab saamata jäänud tulu.

Sõnajalg ütles Ekspressile Ida-Virumaa arenduste kohta, et raha mitte ei seisa seal, vaid lausa põleb, ent ta arvas, et kaine mõistus võidab. "Riigi kaitsevõime on oluline, kuid seda ei tohi teha eraettevõtjate rahakoti arvel."

Kaitseministeeriumi väitel segaksid uued tuulepargid Kellavere radari ja luureks tarvitatavate raadiosidesüsteemide tööd.

Loe pikemalt Eesti Ekspressist

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077