Autor: Mait Kraun • 26. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tiksoja Puidugrupp teenis üle 2 miljoni kasumit

Keskel Tiksoja Puidugrupi omanik Hanno Murrand.
Foto: Raul Mee
Mööblitootja Tiksoja Puidugrupp kasvatas käivet ning teenis üle 2 miljoni euro kasumit.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et mööblitootja Tiksoja Puidugrupp ASi müügitulu kasvas 2016. aastal (võrreldes eelneva aastaga) 19 protsenti, 14,51 miljoni euroni. Ärikasum suurenes 267 502 euro võrra, 2,23 miljoni euroni (+14 protsenti).

Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 110 inimest, võrreldes 2015. aastaga suurenes see näitaja ühe võrra. Käive töötaja kohta kasvas 18 protsenti, 131 870 euroni. Keskmine brutotasu langes 3 protsenti, 1344 euroni kuus.

Ettevõtte realiseerib oma toodangu põhiliselt Euroopa Liidus, 66 protsenti ühendusesisesest müügist läheb eurotsooniga liitunud riikidesse, selgub aruandest.

„2016.aastal tehti investeeringuid tootmistegevuse tõhustamiseks. Lisandus uus viimistlusliin, suurenes hööveldamisvõimsus. Ehitati uus alajaam. 2017.aastal jätkatakse tegevust samas tootmissektoris ning investeeritakse tootmisrobotitesse,“ kirjutas juhatus tegevusaruandes.

Ettevõtte ainuomanik on Hanno Murrand. Eelmisel aastal maksis ta omale firmast 130 000 eurot dividende. 2015. aastal võttis ta dividende 150 000 eurot.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077