Autor: Tööstusuudised.ee • 19. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia tütarettevõte tõstab osadel töötajatel palka

Eesti Energia.
Foto: Raul Mee
Reedel, 16. juunil allkirjastati Eesti Energia tütarettevõtetes Enefit Kaevandustes ja Enefit Energiatootmises ametiühingutega kollektiivlepingud, mille raames tõuseb palk keskmiselt 5% võrra nendel, kellel pole palk tänavu aastal tõusnud

Mõlemas ettevõttes tegutseb nii Kaevurite ja energeetikute sõltumatu ametiühing kui ka Narva energia ametiühing, teatas ettevõte. Enefit Kaevandustes lepiti kollektiivlepingu osas kokku mõlema ametiühinguga. Enefit Energiatootmises allkirjastati leping Narva energia ametiühinguga. Kaevurite ja energeetikute sõltumatu ametiühinguga Enefit Energiatootmises läbirääkimised jätkuvad.

Enefit Kaevanduste uus kollektiivleping kehtib kuni 30. juunini 2018. Vastavalt kollektiivlepingule tõuseb palk keskmiselt 5% võrra nendel, kellel pole palk tänavu aastal tõusnud. Palgakasvu detailide ja jaotuse üle otsustavad ettevõtte ärijuhid.

Hüved jäävad suuremalt jaolt muutmata kujul, kuid osaliselt vähenevad lisapuhkepäevad – osa töötajatel jääb 21 lisapuhkepäeva asemel 14 ning seitse päeva kompenseeritakse rahaliselt. „Vaatamata sellele, et paljudel teemadel oli ettevõttel ja ametiühingutel erinevad positsioonid, võib läbirääkimisi pidada konstruktiivseteks, jõudsime lahenduseni kõigi osapooltega ja seda nii puhkuste kui ka palga osas,“ sõnas Enefit Kaevanduste juhatuse esimees Ahti Puur.

Enefit Energiatootmises Narva energia ametiühinguga sõlmitud kollektiivleping kehtib kuni 31. detsembrini 2018. Vastavalt kokkuleppele säilivad kõik senised lepingus sisalduvad hüved ja tõusevad ametiühingu liikmete põhipalgad keskmiselt 4% lisaks aasta alguses juba toimunud palgatõusule. "Aasta lõpus räägime täiendavalt läbi ja lepime kokku võimaliku palgamuudatuse alates 2018. aastast. Kahjuks pole me veel jõudnud kokkuleppele Kaevurite ja energeetikute sõltumatu ametiühinguga. Jätkame nendega dialoogi kollektiivlepingu sõlmimiseks,“ sõnas Enefit Energiatootmise juhatuse esimees Tõnu Aas.

Eesti Energias tehakse koostööd erinevate ametiühingutega, kellelt ootab ettevõte valmisolekut üheskoos keskenduda töökorralduslikele, töösuhet reguleerivatele ja tööohutuse kindlustamisele suunatud kokkulepetele, mitte pelgalt vahendite jagamisele.  

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077