8. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enim töökäsi on puudu tööstuses

Töökäsi on puudu ka metallitööstuses.
Foto: Raul Mee
Vabade ametikohtade arv on viimase kaheksa aasta suurim. 2017. aasta I kvartalis oli Statistikaameti andmetel Eestis üle 11 200 vaba ametikohta. Enim töökäsi vaja töötlevasse tööstusesse.

Hoolimata sellest, mis perioodiga võrrelda, kasvas vabade ametikohtade arv aasta alguses hüppeliselt. 2016. aasta esimese kolme kuuga võrreldes 35% ning mulluse aasta viimase kvartaliga kõrvutades 24%, kirjutab Äripäev

Tööandjate keskliidu juhi Toomas Tamsare sõnul ei ole vabade ametikohtade arvu kasv talle üllatuslik. Just töökäte vähenemine on statistika valguses tema hinnangul olulisimaks probleemiks. „Sellega oleme kukkumas sügavale kuristikku, kuna töötajate arv järjest väheneb, kui töökohtade arv suureneb,“ möönis Tamsar.

Hõivatud ja vabade ametikohtade koguarvu vaadates on jätkuvalt enim töökäsi vaja töötlevasse tööstusesse – sektoris on 19% kõigist Eestimaa töökohtadest. Tööstusele järgneb kaubandus (16%) ja haridus (10%).

Enim vabu ametikohti leiab haldus- ja abitegevuses ning majutuses ja toitlustuses. Kõige vähem on töökäsi vaja veetööde ja saastekäitluse, mäetööstuse ja kinnisvara valdkondadesse.

Loe pikemat ülevaadet Äripäevast

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077