Autor: Tööstusuudised.ee • 12. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saksa-Eesti majandusauhinna võitja selgunud

Proeksperdi üks omanikke Marko Sverdlik.
Foto: Meeli Küttim
Tänavuse Saksa-Eesti majandusauhinna võitis disaini- ja tarkvaraettevõte Proekspert AS, teatas Saksa-Balti Kaubanduskoda pressiteates.

Auhind anti üle eile sündmuskeskuses SpaceX toimunud pidulikul auhinnagalal. Seitsmendat korda toimuva konkursi moto on "Digitaalajastu võidukäik – Industrie 4.0“.

Ühe teenusena pakub Proekspert abi ka tootmise digitaliseerimisel ning on välja töötanud targa tehase platvormi elektroonikatööstustele. Lahenduse simFactory.io abil saab tootmissüsteemist ühtsel viisil andmeid koguda ja esitleda. Seeläbi tekib ülevaade kogu tootmisprotsessist, see muutub paremini jälgitavaks ja läbipaistvamaks, võimaldades teha paremaid äriotsuseid.

Teema „Digitaalajastu võidukäik – Industrie 4.0“ raames olid oodatud osalema kõik Eesti ettevõtted, kes teevad edusamme tootmise digitaliseerimisel või pakuvad tööstusettevõtetele vastavaid lahendusi. Žüriisse kuulusid majandusalased arvamusliidrid Saksamaalt ja Eestist.

Auhinnaga kaasneb osalemine Berliinis toimuval konverentsil „Industry of Things World“ koos majutuse ja Nordica lennupiletitega.

Saksa-Eesti majanduse auhinna patroon on Saksa suursaadik Eestis Christoph Eichhorn.

Võitja Proekspert AS ja teised neli finalisti (ETS Nord AS, Festivality OÜ, Hyrles AS, Mooncascade OÜ) saavad aastase tasuta liikmelisuse Saksa-Balti Kaubanduskojas, kuhu kuulub 467 ettevõtet, nendest 97 Eestist.

Auhinna varasemad võitjad on Enics Eesti (2016), GlasStress OÜ (2015), Meiren Engineering OÜ (2014), Bole OÜ (2013), Suwem AS (2011), Asper Biotech AS (2009).

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077