Autor: Mait Kraun • 2. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nerosteini kasum tõusis ligi kolm korda

Nerosteini tegevjuht ja omanik Indrek Vallaste.
Foto: Raul Mee
Kivitooteid valmistav Nerostein kahekordistas käibe ning ärikasum suurenes ligi kolm korda.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et looduslikust kivist tooteid tootev Nerostein OÜ käive suurenes 2016. aastal (eelneva aastaga võrreldes) 111 protsenti 8 miljoni euroni. Ärikasum tõusis 615 196 euro võrra 853 971 euroni (+258 protsenti).

Ettevõte palkas juurde lausa 33 inimest ning 2016. aastal töötas firmas keskmiselt 66 inimest. Käive töötaja kohta suurenes 5,6 protsenti 121 258 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 2,2 protsenti 1757 euroni kuus.

„Aastaks 2017 planeerime müügikäibe kasvu ning suurendada tootmisvõimsust,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes. Täpsustusi, miks käive ja kasum nõnda palju tõusid, ei antud.

Ettevõtte omanikeks on Indrek Vallaste (58%), Teuvo Tapio Sarena (22%) ja Aire Aeg (20%). Eelmisel ja üle-eelmisel aastal omanikud firmast dividende ei võtnud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077