Autor: Mait Kraun • 26. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootsi saematerjalitootja kasvatas Eestis käivet

Puit.
Foto: Raul Mee
Rootsi investeerimisfirma omanduses olev saematerjali tootja Eesti Höövelliist kasvatas mullu käivet ning palkas uusi töötajaid.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et saematerjali tootmisega tegeleva Eesti Höövelliist OÜ müügitulu tõusis 2016. aastal (eelneva aastaga võrreldes) 8 protsenti 30,45 miljoni euroni. Ärikasum kahanes 111 125 euro võrra 3,3 miljoni euroni (-3,3 protsenti).

 

Töötajate arv suurenes eelneva aastaga võrreldes 17 inimese võrra 198ni. Käive töötaja kohta langes 0,9 protsenti 153 802 euroni. Keskmine brutotasu suurenes protsendi võrra 1059 euroni.

„2016. aastal investeeriti põhivarasse ja parendustesse 2,13 miljonit eurot (2015. aastal 1,19 miljonit eurot). Aasta lõpus soetati 100protsendiline osalus tütarettevõttes Norlist AS,“ kirjutas ettevõte tegevusaruandes.

2017. aasta eesmärgiks on uute turgude leidmine ja müügimahtude kasvatamine olemasolevatel turgudel. Suurinvesteeringuid plaanis ei ole. Kõige rohkem eksportis ettevõte eelmisel aastal Skandinaavia riikidesse ning Kesk-Euroopasse.

Ettevõtte ainuomanikuks on Rootsi investeerimisfirma Estinvest AB. 2016. ja 2015. aastal omanikfirma ettevõttest dividende ei võtnud.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077