Autor: Tööstusuudised.ee • 20. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB Grupi müügitulu kasvas esimeses kvartalis

ABB peakontor.
Foto: ABB
ABB Grupi müügitulu langes esimeses kvartalis 1 protsendi võrra, kuid võrreldavuspõhiselt kasvas 3 protsendi võrra, 7,85 miljardi dollarini.

Ettevõte tellimused langesid 9 protsenti (võrreldavuspõhiselt -3%) 8,4 miljardi dollarini, kuid baastellimused (alla 15 miljoni dollari) kasvasid samas 2 protsenti, teatas ettevõte. 

Operatiivne tegevuskasum enne intresse, makse ja immateriaalse põhivara kulumit (EBITA) langes 1 protsendi võrra (võrreldavuspõhiselt tõusis 2%) 943 miljoni dollarini.

Ettevõtte puhaskasum kasvas oluliselt, 45 protsenti, 724 miljoni dollarini, nagu ka baasaktsiakasum (EPS) 48 protsenti, 0,34 dollarini aktsia kohta.

ABB äritegevuse rahavoog kasvas 102 protsenti, 509 miljoni dollarini.

„ABB näitas teist kvartalit järjest müügitulu kasvu, meie peamised tegevusnäitajad on paranenud,“ märkis ABB Grupi tegevjuht Ulrich Spiesshofer. „Me näeme täna esimesi signaale turu stabiliseerumisest mõningates tööstusharudes, samuti signaale kasvust mõnes ärivaldkonnas. Ka nõudlus Hiinast on jätkuvalt positiivne.“

„Käivitasime hiljuti digilahenduste platvormi ABB Ability, mis koondab meie juhtivad digitaalsed pakkumised ja on pälvinud palju positiivset tagasisidet,“ lisas Spiesshofer. „Samuti teatasime hiljaaegu automaatikaettevõtte B&R ostmisest, et laiendada juhtpositsiooni tööstusautomaatika valdkonnas. Jätkame aktiivselt oma portfelli haldamist, vähendame riske ning liigume järjekindlalt oma tegevusvaldkondade kasvu ja konkurentsivõime tugevdamise suunas.“

Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast, ettevõtte tegevus jaotub kolme valdkonda: tootmine (generaatorid, ajamid, taastuvenergiaseadmed, elektrikilbid, komplektalajaamad), müük (ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektid, kesk- ja madalpingeseadmed, automaatikaprojektid, robotid, korrashoiuteenused) ning äriteenused (raamatupidamise, personaliteenuste ja tarneahela juhtimise valdkondades) ABB grupi ettevõtetele. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077