Autor: Tööstusuudised.ee • 11. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metsä Group rajab Pärnusse 14 miljoniga kasevineeri tehase

Vineerit tootmine
Foto: Raul Mee
Metsä Groupi metsatööstusettevõte Metsä Wood on ostnud Eestis Pärnu linnas 10-hektarilise tööstuskrundi ja alustab kohe uue kasevineeritehase ehitustöid.

Kasevineeritehase ehitus Pärnus on osa Metsä Woodi 100 miljoni euro suurusest investeerimisprogrammist, mille Metsä Wood avalikustas 2016. aasta juunis. Programm viiakse ellu perioodil 2017–2018. Uue tehasega luuakse Pärnus ligikaudu 200 töökohta. Tehas alustab tootmist 2018. aasta teisel poolel, teatas ettevõte.

„Metsä Wood investeerib kasevineeri tootmisesse üleilmse kasvava nõudluse paremaks rahuldamiseks. Uue tehase asukoht Pärnus tagab väga hea logistikaühenduse meie põhiturgudega. Kasespoon toodetakse Soomes ja töödeldakse vineeriks Pärnu tehases. See on suur investeering meie konkurentsivõime parandamisse. Kasevineeri tootmisvõimsus Pärnu tehases saab olema 50 000 kuupmeetrit aastas,“ räägib Metsä Woodi tootmis- ja tehnoloogiajuht Jari Tikkanen.

Ehitab Nordecon

Nordecon ja Metsä Wood sõlmisid lepingu Pärnusse Kase tänavale vineeritehase ehitamiseks. Nordecon ehitab tootmishalli koos olme- ja bürooruumidega valmis 2018. aasta augustiks. Lepingu maksumus on enam kui 14 miljonit eurot, hinnale lisandub käibemaks.

„Eestis ei ole viimasel ajal just tihti olnud põhjust rõõmustada uute suurte investeeringute üle tööstusesse. Ma usun, et vineeritehase rajamine Pärnusse on oluline Pärnu linnale ja kogu ümbruskonnale,“ sõnas Nordecon ASi juhatuse liige Avo Ambur pressiteates. 

Pärnusse Kase tänavale rajatav Metsä Wood vineeritehas tuleb ligikaudu 29 000 ruutmeetrise pindalaga: tootmishall koos olmeruumidega ning ka bürooplokk. Ehitus algab aprillis 2017 ning tehas valmib 2018. aasta augustis.

Metsä Group on jätkusuutliku biotehnoloogia teerajaja, kasutades taastuvat puitu jätkusuutlikult hallatud põhjamaistest metsadest. Metsä Group keskendub puiduvarustusele ja metsateenustele, puidutoodetele, tselluloosile, värskest kiudainest papile ja salvrättidele ning küpsetuspaberitele.

Metsä Groupi müük oli 2016. aastal kokku 4,7 miljardit eurot ja ettevõttes töötab ligikaudu 9 300 inimest. Grupp tegutseb umbes 30 riigis. Metsäliitto Cooperative on Metsä Groupi emaettevõte ja selle omanikeks on umbes 104 000 Soome metsaomanikku.

Metsä Wood pakub konkurentsivõimelisi ja keskkonnasõbralikke puittooteid arendajatele, ettevõtetele ja edasimüüjatele. Meie tooted on valmistatud põhjamaisest puidust, kvaliteetsest jätkusuutlikust toormaterjalist. Meie müügitulu 2016 aastal oli 0,5 miljonit eurot ning anname tööd umbes 1500 inimesele. Metsä Wood kuulub Metsä Groupi.

Täna teatas EAS, et toetab Metsä Pärnu tehase rajamist 2 miljoni euroga

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077