Autor: Harro Puusild • 15. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konverents Tark Tööstus - vaata galeriid!

Konverents "Tark Tööstus: Indutry 4.0 Eestis".
Foto: Tööstusuudised.ee
10. märtsil toimus Äripäeva teemaveebi tööstusuudised.ee ja IMECCi korraldatud konverents "Tark Tööstus: Industry 4.0 Eestis", kuhu kogunes pea 120 osalejat. Vaata galeriist, kes kohal olid.

Konverentsi avasõnad lausus ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo, kes sõnas, et madalat palgataset ei ole mõtet taga nutta ja peame leppima sellega, et madal palgatase ei ole enam meie konkurentsieelis ega saagi  enam olema. "Peame keskenduma sellele, mida saame muuta. See on tootlikkuse tõstmine," sõnas Palo avakõnes.  

"Valitsus on vastu võtmas reforme, mis avaldavad positiivset mõju tööjõuturule. Me soovime edasi minna nullbürokraatiaga. Suurendame investeeringuid infrastuktuuri ja oleme valmis katsetama erisustega tööjõumaksudes," sõnas minister.  

"Meil on vajalik, et erasektor järjest digitaliseeruks ja automatiseeruks. Valitsusel on plaan, kuidas tööstureid selles aidata. Mina olen loomult optimist ja näen tööstuse madalas tootlikkuses väljakutset. Usun, et targalt ja läbimõeldult tegutsedes on meil võimalus kasvatada inimeste jõukust ja konkurentsivõimet," rääkis Urve Palo.  

Konverentsil analüüsiti Industry 4.0 ehk Tööstus 4.0 hetkeseisu Eestis ning tehti ka ülevaade kaasaegsetest tehnoloogiatest. 

Foto: Tööstusuudised.ee
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077