Autor: Tööstusuudised.ee • 9. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maag Grupp ostis pankadelt Tere laenunõuded

Pangad väljusid tehinguga seotusest Terega.
Foto: Raul Mee
Maag Grupp ostis Nordea ja DNB Pangalt Tere ja Terega seotud äriühingute laenunõuded ning sai Tere suurimaks võlausaldajaks.

Tere ASi suurimad võlausaldajad Nordea ja DNB müüsid oma nõuded Tere vastu ASile Maag Grupp, teatas Maag Grupp pressiteates. 

Pangad väljusid tehinguga seotusest Terega. Nõuete müügi tulemusena ei omandanud Maag Grupp kontrolli Tere ASi üle, kuid plaanib pidada läbirääkimisi Tere omandamiseks ja esitada koondumisteate koondumisloa saamiseks.

„Tulenevalt oma eesmärkide saavutamisest, milleks oli ettevõttele laenatud raha tagasisaamine, väljuvad pangad Terega seotud keerulistest protsessidest,” ütles advokaadibüroo COBALT juhtivpartner, vandeadvokaat Jaanus Mody. „Pangad loodavad, et Terega seotud ebakindlus lõpeb peatselt ka teistele asjaosalistele rahuldavalt ning ettevõte jätkab tegevust edukamalt.”

„Mitu kuud kestnud läbirääkimised kandsid vilja, Maag Grupist on tehinguga saanud Tere suurim võlausaldaja,” ütles ASi Maag Grupp nõukogu esimees Roland Lepp. „Nõuete omandamisega ei saanud me kontrolli Tere ASi üle, kuid plaanime alustada läbirääkimisi Tere omandamiseks ja esitada seejärel koondumisteate koondumisloa saamiseks.“

„Eesti piimandussektoris on viimasel ajal olukord paremaks läinud,” märkis tehingut rahastanud Swedbanki ettevõtetepanganduse juht Heiki Raadik. „Esiteks on siinsed piimahinnad taas tõusule pööranud ja paistavad normaliseeruvat ning teiseks loob kõnealune tehing eeldused, et ASile Tere tekib hea sektoriteadmisega ja finantsiliselt tugev uus omanik. See kõik peaks positiivselt mõjuma nii piimatootjatele kui ka -tööstusele.“

Kõik vaidlused pankadega lõpetatakse.  

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077