8. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tesla eksjuht rajab Rootsi hiigelsuure akutehase

Peter Carlsson
Foto: Scanpix/Reuters
Rootslane Peter Carlsson, Tesla endine logistikajuht ja Elon Muski endine lähedane kaastöötaja, avalikustas teisipäeval hiiglasliku akutehase rajamise plaani Rootsi, mis tähendab 40 miljardi Rootsi krooni suurust investeeringut ja tuhandeid töökohti.

„Summa võib tunduda suur, kuid ei tohi unustada, et see jaotub mitme aasta peale,“ rääkis Carlsson Rootsi majanduslehele Dagens Industri. Vähemalt aastani 2023, kirjutab Äripäev

Ettevõtmisesse Northvolt on juba õla alla pannud teiste seas riiklik energiafirma Vattenfall, Euroopa Liit, Stena, Vinnova ja Rootsi energiaagentuur – investeeritud on 120 miljonit krooni. Kaasatud on ka riskikapitaliste ja investoreid loodetakse lisanduvat veelgi.

Põhjus, miks projekt nii kalliks läheb, on selles, et Northvolt tahab kontrolli kogu tootmisahela üle – toorme kaevandamisest valmistooteni. See oleks konkurentsivõimeline ärimudel, ütles DI-le Northvolti operatiivjuht Paolo Cerruti, kes oli samuti varem koos Carlssoniga Tesla palgal ning kellel on autotööstuse kogemus muuhulgast Renault’st.

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Sirje Rank, Äripäev

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077