• 08.02.17, 15:25
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

ABB duubeldas kasumit

Šveitsi tööstuskontserni ABB kasum kasvas neljandas kvartalis üle kahe korra, 204 miljonilt 489 miljoni dollarini, vahendab MarketWatch.
ABB valmistatud robot
  • ABB valmistatud robot Foto: ABB
Seejuures oli ABB käive eelmises kvartalis veidi väiksem kui 2015. aastal samal ajal. Neljanda kvartali käibeks kujunes 8,99 miljardit dollarit, olles 3% väiksem kui aasta varem.
Kogu aasta lõikes kukkus ABB käive 5% võrra, 33,83 miljardi dollarini, samas netokasum tõusis 2% võrra, 1,96 miljardi dollarini.
“Neljanda kvartali head tulemused tulevad suuresti tänu elektrivõrkude divisjonile, mis on suutnud hoolimata suurest konkurentsist edukana püsida,” kommenteeris ABB juht Ulrich Spiesshofer.
Ühtlasi andis ABB teada, et juhtkond on otsustanud teha ettepaneku suurendada dividendi 0,02 Šveitsi frangi võrra 0,76 frangile aktsia kohta.
Aktsia langeb
Hoolimata headest tulemustest on ABB aktsia hind täna olnud siiski languses, olles praegu 2,47% punases, kuna tulemused jäid analüütikute ootustele alla ning maailmamajanduse ettearvamatus ei luba kindlaid prognoose teha edasiste majandustulemuste osas. 
Spiesshofer märkis Bloombergile, et maailmamajandus on ettearvamatu, mistõttu on ettevõtte tulemuste osas üksjagu ebakindlust. 
“Suurt pilti vaadates näib, et ABB on naasnud kasvuteele, seda hoolimata pikka aega kestnud murest tulevikutellimuste osas,” kommenteeris Morgan Stanley analüütik Ben Uglow investoritele saadetud kirjas.
Kuigi ABB netosissetulek enam kui kahekordistus, jõudes 489 miljoni dollarini, jäi see siiski alla analüütikute ootustele, kes prognoosisid 543,9 miljoni suurust kasumit.
Autor: Äripäev.ee

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 09.10.24, 15:36
Better World – RS veebipoe keskkonnasäästlikud valikud
Me kõik tahame anda oma panuse keskkonna heaks, kuid seda pole alati lihtne teha. Ühe suurema elektroonika ja tööriistade edasimüüja, RS’i Better World tootevalik on aga mõeldud just selleks, et oleks kergem teha keskkonnasõbralikke ja usaldusväärseid otsuseid, mis on paremad inimestele, planeedile ja teie ettevõttele.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele