• 18.01.17, 10:47
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Soome püüab suurt kala - Tesla hiigeltehast

Vaasa linn kavatseb kindlalt kaasa lüüa konkurentsis USA autotootja Tesla hiigeltehasele, mis hakkaks Euroopas tootma akusid.
Tesla gigatehas Nevadas ehituse ajal
  • Tesla gigatehas Nevadas ehituse ajal Foto: Scanpix/Reuters
Juba lõppvooru saamine oleks suur asi.
Kauppalehti kirjutab, et Soome ei torma konkureerima riiklike toetustega – sest keegi jaksab alati üle maksta –, vaid panustab eelkõige kohaliku energiaklastri ja kaevandusala oskusteabe väljapakkumisele. Samuti asuvad Soomes Euroopa ühed suuremad liitiumivarud, mis on akude tootmise tooraine. Sel nädalal käivituvas projektis lööb Soomes kaasa ligi 120 avaliku ja erasektori esindajat, kirjutab leht. Suurfirmadest on kaasatud ABB, Wärtsilä, Fortum ja Valmet Automotive.
Otsuse, kuhu tehas Euroopas rajada, peaks Tesla langetama aasta jooksul. Vaasa linnapea Tomas Häyry sõnul algavad läbirääkimised Teslaga võimalikult pea.
Esimese gigatehase elektriautode akude valmistamiseks rajas Tesla USAs Nevada osariigis ja see valmis läinud aastal. Kasu tehasest Nevada osariigile on hinnatud ca 100 miljardile dollarile, mistõttu on kerge mõista ka Vaasa huvi, kirjutab leht.
Autor: Äripäev.ee

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 23.10.24, 21:54
Millega arvestada talviste tööriiete valikul?
Spetsiaalne talvine tööriietus on hädavajalik, et külmas ja karmides ilmastikutingimustes töötades oleks soe, mugav ja ohutu. Talveriietuse konkreetne tüüp sõltub töö iseloomust, ohutusnõuetest ja ilmastikutingimustest. Grolls tööriiete ja isikukaitsevahendite kaupluste juhataja Martin Lokk annab ülevaate olulistest punktidest, mida peaks arvesse võtma talviste tööriiete valimisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele