17. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomlased süstivad aknatehase õitsele

Elamu Tallinnas, mille aknad tegi Rehpol
Foto: Andras Kralla
Neli soomlast ostsid Äripäeva Rikaste TOPi kuuluvalt Aleksandr Šolkovilt Võrus asuva Rehpoli tehase, et kasvatada käivet ja lennutada eksporti.

Matti Rusanen, Markku Moisio, Jorma Minkkinen ja Ilkka Rantasalo on varem Soomes tegutsenud ettevõtjad, kes otsustasid peale pikki läbirääkimisi Aleksandr Šolkoviga, et investeerivad oma raha Võru aknatehasesse Rehpol, kirjutab Äripäev

Rehpoli omanikuks on nüüd neljale soomlasele kuuluv ettevõte OY Evensors. „Oleme kõik ka varem koostööd teinud Soomes, kuid müüsime oma osalused kaks aastat tagasi seal maha. Nüüd olemegi otsinud uusi investeerimisvõimalusi ja jõudsimegi Rehpoli ostmiseni,“ rääkis Ilkka Rantasalo.

Tehingu hinda pole soomlased nõus avalikustama. „Me usume, et see oli müüjale hea ja meile mõistlik hind,“ lisas Ilkkanen vaid.

Evensors loodi spetsiaalselt Rehpoli ostmiseks, kuid tulevkus plaanitakse Ilkkaneni sõnul ettevõtte nime muuta. Rehpolile sarnasemaks.

Sellest, mis on uute omanike edasised plaanid, saab täpsemalt lugeda Äripäevast

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077