29. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TOP 860: Eesti parimad tööstusfirmad

Heiki Einpaul
Foto: Erik Prozes
Äripäev pani tänavu tööstusvaldkonna ja maakondlikes pingeridades osalenud 860 tööstusfirmast kokku Tööstuste TOPi ehk selgitas välja parima tööstusettevõtte.

Sel aastal noppis võidu tänavune Äripäeva masina- ja metallitööstuse TOPi (vaata TOPi siit) võitja ning Eesti Edukamate Ettevõtete TOP100 (vaata TOPi siit) teisele kohale kerkinud, mullu üle poole võrra käivet kasvatanud masina- ja metallitööstus Hekotek. Masinatööstus kasvatas mullu ärikasumit 3,1 miljoni võrra ning teenis 63% enam müügitulu – näitajad vastavalt 50,1 ja 8 miljoni eurot.

Hekoteki juht Heiki Einpaul tõdes, et möödunud aasta suurt kasumihüpet nad tänavu ei korda ja kasum tuleb kaks korda väiksem, kuid tema sõnul on ka see hea tulemus. „Eelmise aasta kasumis oli üks osa juhuslikkust sees,“ tõdes Einpaul, et projektide staadiumid ja nende kajastumine majandusaasta tulemustes ei ole mustvalge.

Tööstusettevõtete TOP 15:

1. Hekotek AS

2. Glamox HE AS

3. Baltic Log Cabins OÜ

4. Harmet OÜ

5. CUTform OÜ

6. Helme Graanul OÜ

7. Combimill Sakala OÜ

8. Magnetic MRO AS

9. Purutuli OÜ

10. AQ Lasertool OÜ

11. Graanul Invest AS

12. Interchemie Werken De Adelaar Eesti AS 

13. Pinest AS

14. Matek AS

15. Klaasimeister AS

 

Täispika Tööstuse TOPiga saate tutvuda Äripäevas

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077