30. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skano müügitulu väheneb

Skano pood
Foto: Andras Kralla
Skano Group teatas oma selle aasta üheksa kuu majandustulemused, millest selgus, et ettevõtte müügitulu väheneb pea kõigi äride lõikes.

Skano Groupi 2016. aasta esimese üheksa kuu konsolideeritud müügitulu vähenes 2015. aasta sama ajaga võrreldes 6,4 protsendi võrra. Kontserni üheksa kuu kulumieelne kasum (EBITDA) oli 207 000 eurot, mis on tunduvalt vähem kui eelmise aasta samal ajal – toona oli kasum 811 000 eurot.

Kasumit mõjutas negatiivselt valmistoodangu laoseisu vähendamine – varude jäägid muutusid 576 000 euro võrra. Eelmisel aastal oli selle faktori positiivne mõju 354 000 eurot.

Skano Fibreboard OÜ üheksa kuu müügitulu oli 9,1 miljonit eurot, mis on veidi vähem kui eelmisel aastal. See oli tingitud eelkõige Venemaa ja Soome nõrgast majanduskeskkonnast. Eelpool mainitud on Skano põhiturud.

Ettevõte avaldas börsiteates, et juhtkonna prioriteediks on jätkuvalt uute turgude otsimine ning kulude alandamine.

Skano kiudplaadi edasimüüja Suomen Tuulileijona OY üheksa kuu müüitulu ulatus 3,7 miljoni euroni, mis on 13 protsenti vähem kui eelmisel aastal. Pärnus asuva Skano Furniture Factory OÜ mööblivabriku käive kahanes 12,2 protsenti 3,2 miljoni euroni.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077