22. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PRFoods kasvatas kolmandas kvartalis kasumit

PRFoodsi juhatuse liige Indrek Kasela
Foto: Veiko Tõkman
PRFoodsi kolmanda kvartali tulemustest selgub, kuigi ettevõte kasvatas eelmises kvartalis kasumit, langes selle käive võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Firma üheksa kuu käive oli kokku 30,5 miljonit eurot ja kogukäibe langus oli üheksa kuu baasil 7,8%. Ettevõtte ekspordikäive aga kasvas kolme kvartali lõikes 240%, ulatudes 1,7 miljoni euroni. PRFoods on nii neljanda kvartali kui järgmise aasta sihiks seadnud just ekspordikäibe olulise kasvu.

Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas ettevõtte ärikasum 1,6 miljonit eurot ehk 202,2%. Ettevõtte puhaskasum aga kasvas 0,9 miljonit eurot ehk 135,7% 1,6 miljonile eurole.

Seoses toorkala väga suurest hinnakasvust käesoleval aastal, on tooraine hinnatõus mõjutanud negatiivselt firma brutokasumlikkust, mis 9 kuu baasil oli 6,8% ja 3 kuu baasil 4,7%. PRFoodsi juhtkond on neljanda kvartali osas aga positiivselt meelestatud, kuna tavaliselt on selles kvartalis toimunud brutokasumi oluline kasv tingituna enda kasvatatud kala suuremast kasutamisest tootmises.

Ettevõtte puhaskasum kasvas 3. kvartalis 1,6 miljoni euroni, kasv võrdlusperioodiga 136%. 9 kuu baasil oli puhaskasum 1,2 miljonit eurot ja kasv 173%.

Tänu efektiivsuse kasvule vähendas ettevõte oma töötajate arvu seniselt 211 töötajalt 199 töötajale, säilitades seejuures palgafondi suuruse, maksmaks töötajatele kõrgemat töötasu.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077