11. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lätlased avavad Eestis vineeritehase

Vineeritehas Kohilas.
Autor: Eiko Kink
Tuleva nädala teisipäeval avab Latvijas Finierise kontsern Eestis uue kasevineeritehase, mis toob turule RIGA kaubamärgi tooted.

Latvijas Finieris investeeris Kohila Vineeri 80 miljonit eurot. Uues tipptehnoloogiaga kasevineeritehases töödeldakse 160 000 kuupmeetrit vineeri aastas. Tehases saab tööd 200 inimest.

Latvijas Finierise kontserni eelmise aasta käive oli 196,5 miljonit eurot, tehas tootis 240 000 kuupmeetrit vineeri, kasum oli 12,8 miljonit eurot ning investeeriti 42,3 miljonit eurot. Kontsernis töötab 2500 inimest.

Latvijas Finierisel on äripartnereid enam kui 60 riigis, kuhu eksporditakse 95% vineerist (olulisemad on Suurbritannia, Saksamaa, Prantsusmaa, Itaalia, Holland ja Türgi).

Peale põhitegevuse – tootearendus, kasevineeri tootmine ja müümine ning sellega seotud teenuste osutamine – tegeleb Latvijas Finieris metsa majandamise, metsaraie ning sünteesvaigu ja fenoolkile tootmisega. Kasevineer on laialt kasutatav näiteks ehitustööstuses (sise- ja välisseinad, põrandad, tellingud, platvormid) ja transporditööstuses (haagiste, kaubikute ja busside põrandad, haagise seinte ja lagede kate, laevaehitus).

Autor: Äripäev.ee

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077