8. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suurbritannia tootmine kasvas üllatuslikult

Suurbritannia tootmine kasvas.
Autor: Andras Kralla
Suurbritannia tootmine tõusis septembris viimase viie kuu kiireimas tempos, kasvu vedas peamiselt transpordivahendite parandus ja hooldus, vahendab Bloomberg.

Tööstustoodang kasvas septembris aastases võrdluses 0,6% võrra, analüütikud olid oodanud 0,4% suurust tõusu. Oodatust suurem tõus näitab, et kolmanda kvartali lõpp on tehastele olnud pigem soodne. Kuna aga kolmekuulise perioodi algus oli üsna kehv, tähendab see, et kolmanda kvartali kokkuvõttes langes tööstustoodang aastases võrdluses siiski 0,9% jagu.

Suurbritannia riiklik statistikaamet andis teada, et kuigi üldiselt on Briti naela nõrgenemise mõju nähtud tööstustele soodsana, ei ole praegu põhjust arvata, et selle mõju oleks siiski suur olnud.

Analüütik Kate Davies märkis, et tööstustoodangu kasv vastab praegu üldistele trendidele ning oli oodatud. “Praegu pole kindlaid märke sellest, et nõrgenenud nael või pärast referendumi tekkinud ebakindlus oleksid Suurbritannia tehaste toodangut mõjutanud,” lisas ta.

Suurbritannia majandustulemused on olnud oodatust paremad ning üllatanud analüütikuid, kes prognoosisid riigile keerulist aega. Inglise Pank andis möödunud nädalal teada, et majandus on tugev, tuues eeskätt välja suurenenud tarbimise, aga ka oodatust suuremad investeeringud.

Autor: Äripäev.ee

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077