25. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Technobalt – keerukate projektide lahendaja

Viru Keemia Grupi õlitehase tuhk viiakse tuhamäe tippu unikaalse, 1500 meetri pikkuse torukonveiersüsteemiga, mis säästab raha ja keskkonda ning välistab tuhatolmu laialikandumises.
Tehnoloogiliste transpordilahenduste valmistaja Technobalt Eesti OÜ on 20 aasta jooksul tootnud unikaalseid seadmeid Baltikumi, Inglismaale, Taani, Rootsi, Valgevenesse ja Venemaale. Ettevõte pakub keskmisest keerukamaid tehnilisi lahendusi ja vastupidiselt konkurentidele projekteerib, toodab, paigaldab ja hooldab oma lahendused algusest lõpuni ise.

„Meie viimase suurema projektina väärib kindlasti esile toomist Baltimaade ja Skandinaavia suurim jäätmete sorteerimise tehas Lätimaal Getlinis, kuhu projekteerisime, valmistasime ja paigaldasime kogu sorteerimisjaama tehnoloogia,“ ütleb TechnoBalt Eesti OÜ tegevdirektor Ivo Raadla.

Moodsas prügijaamas taaskasutatakse enam kui 90% kogu olmeprügist. Jäätmetest sorteeritakse välja palju erinevad materjale: näiteks biolagunevad jäätmed kasutatakse biogaasi tootmiseks, plastikmaterjalid eraldatakse uudsete optilise skaneerimise seadmetega ning spetsiaalsed magnetseadmed eraldavad prügist must- ja värvilised metallid.

Teine hiljutine suurprojekt oli eelmise aasta lõpus Ida-Virumaal avatud uudne põlevkivitöötlemise tehas Petrorter III, mille tuhaeraldussüsteemi konveierid on Technobalti valmistatud ja paigaldatud. Viru Keemia Grupi õlitehaste tuhk viiakse tuhamäe tippu unikaalse, 1500 meetri pikkuse torukonveiersüsteemiga, mis säästab raha ja keskkonda ning välistab tuhatolmu laialikandumise.

Üks Petroteri tehas võtab vastu aastas 900 000 tonni põlevkivi, kolm tehast kokku 2,7 miljonit tonni. Tuhka tekib sellest kolme tehase peale kokku umbes poolteist miljonit tonni. Laadimisalal on torukonveier sarnane tavakonveieriga, kuid pärast laadimist võtab transpordilint spetsiaalsete rullikute abil toruja kuju.

Mahalaadimisel avaneb lint automaatselt ja toimetab materjali sihtkohta. Konveieri torujas kuju võimaldab sellega võtta nii vertikaalseid kui horisontaalseid kurve ning järske kaldeid ja tõuse, mis on taaskord suureks eeliseks klassikalise lintkonveieri ees. Suletud konveierilint mitte ainult ei kaitse konveieril olevat materjali välismõjude eest, nagu ilmastiku tingimused, vaid välistab ka materjali kaod ja tolmu ning on seeläbi üks keskkonnasäästlikemaid konveiersüsteeme.

Eesmärk: pakkuda vaid parimat lahendust

Technobalt Grupp on Läänemere regioonis tegutsev tehnoloogia- ja tootmisettevõte, mis tegeleb konveiersüsteemide, laadimis- ja sorteerimisseadmete ja metallkonstruktsioonide valmistamisega. Ettevõtte pakub klientidele nii seadmete projekteerimist, tootmist, paigaldamist kui ka hooldamist.

Lisaks optimaalsetele ja läbimõeldud projektidele on ettevõttel kogemusi ületada operatiivselt töö käigus tekkivaid probleeme, leides neile parimad lahendused. „Oleme aastate jooksul teinud sadu eritüübilisi lahendusi ning alati on meie põhimõte olnud üks: leida kõige optimaalsem lahendus ja seda kõike koostöös tellijaga,“ ütleb Ivo Raadla.

Technobalti referentside hulka kuuluvad kaevanduste ja karjääride konveierid, jäätmekäitlustehaste terviklahendused, konveiersüsteemid ja laevalaadurid ning vagunite tühjendamiseks ja täitmiseks arendatud vagunilaadurid. Suures plaanis saab öelda, et Technobalt on tootnud lahendusi pea kõikidele tööstussektoritele ja soovi korral antakse huvilistele lisainformatsiooni just neid huvitava lahenduse kohta.

Oluline on kindlasti välja tuua Technobalti komponendi ja varuosa tootevalik, mis koosneb valdavas enamuses konveieritel kasutatavatest komponentidest (konveierilint, rullikud, puhastid, reduktorid, ketid ja laagrid)  ja mida pakutakse eraldiseisvalt kõikidele ettevõtetelele, kes kasutavad tootmises konveiereid või kes on ise konveierite valmistajad. Viimasel aastal on ettevõte palju investeerinud konveieritega seotud hooldusteenuste arendamiseks, mille tarbeks soetati mitmeid kuumvulkaniseerimiseks kasutatavaid presse nii kummist- kui PVC konveierilintide ühendamiseks ja seda kõike selleks, et pakkuda parima kvaliteediga teenust läbe hea teeninduse.

TechnoBalt paneb teie ideed liikuma!

Baltimaade ja Skandinaavia suurim jäätmete sorteerimise tehas Lätis Getlinis, mille tehnoloogia projekteeris ja teostas Technobalt.
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077