Autor: Harro Puusild • 6. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõo laiendab tootmist

Nõo Lihatööstuse juhatuse liige Toomas Kruustük.
Foto: Mari Luud
Nõo Lihatööstuse käive kasvas mullu 10,6% ja ettevõte tõusis toidutootjate TOPis eelmise aastaga võrreldes 20 koha võrra, auväärsele 2. kohale.

Ettevõtte müügikäibest tuli 85% Eesti turult. Müüdud toodangu maht tõusis 6905 tonnini, kasvades aastaga 16%. Mullu panustas lihatootja tootearendusele, turule toodi mitmeid uusi tooteid.

Ettevõte kirjutab majandusaasta aruandes, et lihatööstussektori majandustulemusi on kõige enam mõjutanud tihe konkurents ja kaubanduspindade pidev kasv. Neist viimase üheks tagajärjeks on kasvanud müügikampaaniad ning pidevalt langevad kampaaniahinnad. Olulist mõju on avaldanud ka sigade Aafrika katku puhang ning loomade hävitamine, mistõttu on edaspidi lihatööstustel, kes ise omale toorainet ei kasvata, üha raskem selle hankimine. Negatiivset mõju on avaldanud ka maailma terviseorganisatsiooni WHO oktoobri teadaanne, et lihatooted on kahjulikud.

 

Nõo Lihatööstus AS

Toodab ja müüb lihatooteidAsutatud 1992Omanikud Toomas Kruustük, Maag Grupp (läbi Karukoobas OÜ), Peeter KõrvTegevjuht Toomas KruustükKäive mullu 23,15 mln eurot, kasvas aastaga 10,6%.Ärikasum mullu 1,49 mln eurot, kasv aastaga 31,5%Töötajaid 145

Mullu investeeris ettevõte põhivarasse 416 000 eurot, investeerimist jätkatakse ka järgnevatel aastatel. Eesmärk on kasvatada turuosa jaekaubanduses, sealhulgas ka Lätis ja Leedus. Tänavu juunis alustati kolmanda etapi tootmishoone juurdeehitust, et parandada tooraine töötlemise kiirust ja kvaliteeti. Ehitus valmib 2017. aasta alguses ja selle planeeritud maksumuseks on koos seadmetega ligi 5 miljonit eurot. Aastatel 2017–2020 plaanitakse investeerida tootmishoonetesse ja seadmetesse veel 15 miljonit eurot. 

“Tõsi ta on, et ettevõte on lähiaastatel kasvamas. Peab tegema investeeringuid, kuna vanad hooned on ajale veidi jalgu jäänud,” kommenteeris Nõo Lihatööstuse juhatuse liige Toomas Kruustük Postimehe vahendusel. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077