Autor: Tööstusuudised.ee • 31. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haagisetootja Tiki Treileri käive oli 13,4 miljonit eurot

Haagisetootja Tiki Treiler teenis mullu 1,1 miljonit eurot kasumit.
Autor: Tiki Treiler
Alexela Group ettevõte Tiki Treiler müüs möödunud aastal kokku ligi 15 000 kerghaagist. Ettevõtte kasumiks kujunes 1,1 miljonit eurot ning toodangust ligi 95% eksporditi Skandinaaviasse, teatas ettevõte.

„Kui müügikäive langes mõnevõrra, siis kasumit suutsime läbi tootmisprotsesside tõhustamise tõsta pea 4 korda,“ kommenteeris Alexela Group esimees Andreas Laane pressiteates. „Samas oleme toodangumahult jätkuvalt suurim haagisetootja Eestis ning ka sel aastal keskendume oma tootmisprotsesside tõhustamisele,“ viitas Laane. Tema sõnul tähistas ettevõtte eelmisel aastal oma veerandsajandat juubelit ning ettevõte on sisenenud aktiivsesse tootearendus-etappi.

Tiki Treiler juhatuse esimehe Kaupo Sisaski sõnul on ettevõtte arengusuund tooteinnovatsioonile keskendunud. „Oleme asendamas aina enamatel haagistel senised tavatuled kaasaegsete LED-tuledega,“ sõnas Kaupo Sisask. Tema sõnul on samuti siht toota kergema ning eritugevusega metallitoorme abil aina kergemaid haagiseid, aidates vähendada nii sõidukite kütusekulu ning tõstes haagiste kasutusmugavust.

Tiki Treiler on Alexela Group ettevõte, kes on Baltikumi ja Skandinaavia turgudel autohaagised valmistanud üle 26 aasta. Ettevõte asutati 1990. aastal ning täna läheb ettevõtte toodangust pea 95% ekspordiks.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077