Autor: Harro Puusild • 29. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Milrem alustab tänavu roomikute tootmist

Milremi juhatuse esimees Kuldar Väärsi.
Foto: Eiko Kink
Milremi juhatuse esimehe Kuldar Väärsi sõnul alustab ettevõte tänavu viimases kvartalis mehitamata roomikute väikesemahulist tootmist.

„Milrem liigub oma tegevustega plaanipäraselt. Alustame selle aasta viimases kvartalis väikesemahulist tootmist. Tegemist on testsõidukitega, mis lähevad juba sihtriikidesse kasutajapoolsete testide sooritamiseks. Nende testide tulemusena saame viimistleda juba täpselt kasutaja vajadustele sobilikud tooted. Erinevates riikides on erinevad nii tehnilised kui kasutustingimused,“ ütles Väärsi tööstusuudised.ee-le.

Väärsi märkis, et hetkel ei saa veel avalikult neid riike nimetada, sest kokkulepete sõlmimine on pooleli. „Saab aga öelda, et järgmisel aastal on vähemalt kolmes või isegi neljas riigis Milremi UGVd testimisel.“

Kuldar Väärsi esineb 11. oktoobril konverentsil Tööstuse Äriplaan 2017, kus räägib pikemalt Milremi ootustest ja plaanidest järgmisel aastal ning kaugemas tulevikus.    

Tutvu konverentsi täpsema programmiga ja registreeri aegsasti.

Ka USA on Milremi jaoks oluline turg. „USA on kindlasti meie jaoks väga oluline ja väga suure potentsiaaliga turg. USA armee on käivitamas programmi SMET (Squad Maneuvre Equipment Transport), mille raames hangitakse kokku rohkem kui 2000 mehitamata maismaasõidukit. Ilmselt jaguneb see kogus küll erinevate tarnijate vahel, kuid tegemist on kindlasti väga olulise hankega,“ sõnas Väärsi ja lisas, et Milremi võimalused selles hankes osalemiseks on head.

Ettevõtte sõnul jääks roomikute tootmine vähemalt osaliselt tulevikus Eestisse. „Kindlasti jääb osa tootmist Eestisse. Samas on erinevates riikides läbirääkimised käimas ka teistsuguste lahenduste üle, kus vähemalt lõppkomplekteerimine toimuks juba sihtriigis,“ ütles Väärsi.

NB! Pikemat intervjuud Kuldar Väärsiga saab lugeda 30. augustil Äripäeva vahel ilmuvast Tööstuse kuukirjast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077