Autor: Tööstusuudised.ee • 18. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Adven investeerib 12 miljonit eurot

Hakkepuidu koostootmisjaam Rakveres.
Eesti üks suurimaid soojuse tootjaid Adven Eesti kinnitas aastateks 2017-2020 investeerimiskava kogumahus 12 miljonit eurot - selle raames viiakse biomassile üle kolmteist ettevõtte kaugküttepiirkonda ning korrastatakse kaugküttevõrkusid.

Adven Eesti juhatuse esimehe Urmo Heinami sõnul on Adven Eestil plaanis investeerida kaugküttelahenduste kaasajastamisesse ligikaudu seitse miljonit eurot ettevõtte omavahenditest ning kaasata ligikaudu viie miljoni euro ulatuses investeeringutoetusi, teatas ettevõte.

«Paraku ei ole ilma investeeringutoetusteta paljud kaugkütteinvesteeringud täna tasuvad, ent kaugküttepiirkondade elanikele on need investeeringud hädavajalikud ja aitavad tänu stabiilsema hinnaga kohaliku kütuse kasutamisele tagada pikaajaliselt soodsa soojuse hinna,» kirjeldas Heinam.

Enamus investeeringumahust on ette nähtud tootmisseadmete kaasajastamiseks, võrkudesse on plaanis investeerida üle kolme miljoni euro. Esialgse plaani kohaselt on 2020. aastaks plaanis renoveerida enam kui 10 km kaugküttevõrkusid.

Heinami sõnul on juba investeeringuteks valmis Laagri ja Loo piirkonnad. «Ootame hetkel KIKi otsust rahastustaotlusele, et viia mõlemad piirkonnad loodetavasti juba järgmisel aastal üle biomassist toodetud energiale. Järgmisesse taotlusvooru valmistame ette projekte Sauele, Haabneeme, Kundasse ja Narva-Jõesuusse,» rääkis ta. Lisaks nimetatud piirkondadele teostatakse analüüse veel üheksas väiksemas kaugküttepiirkonnas.

Lisaks kinnitatud kaugkütteinvesteeringutele plaanib ettevõtte investeerida täiendavalt üle 7 miljoni euro tööstuslikesse energialahendustesse. Heinam rääkis, et Adveni strateegia  on pakkuda ettevõtetele uuenduslikku terviklikku energialahendust.

«Võtame mahuka alginvesteeringu enda õlule ja pakume energia tootmist ja süsteemide hooldust ettevõtetele teenusena. See tagab energiasüsteemi töökindluse ja professionaalse juhtimise, mis kliendi jaoks tähendab vähenevaid energiakulusid,» lisas soojatootja esindaja.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077