Autor: Tööstusuudised.ee • 4. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotod: Kehras avati ausammas Žanna Botvinkinale ja Kehra tselluloosi- ja paberivabriku töötajatele

Autor: Raul Mee
Horizon Tselluloosi ja Paberi AS (Horizon) avas 4. juulil Kehras asuvas tehase pargis ausamba, mis on pühendatud ettevõtte kauaaegsele juhile Žanna Botvinkinale ning kõigile Kehra tselluloosi- ja paberivabriku töötajatele. Taiese autor on skulptor Tiiu Kirsipuu ning parki aitas korrastada Anija vallavalitsus.

Postamendil paberirulli kujutavalt skulptuurilt eemaldasid katte Horizoni omanikettevõtte Tolaram Group juhatuse esimees Sajen Aswani, Tolaram Groupi Eesti juht Sonny Aswani, Horizoni juhatuse esimees Bashyam Krishnan ja Anija vallavanem Arvi Karotam.

Botvinkina oli aastatel 1988 kuni 2006 Kehra tselluloosi- ja paberitehase direktor, Horizoni juhatuse liige ning ettevõtte nõukogu liige. Peale AS Kehra Paber nime kandnud riigiettevõte pankrotti 1993. aastal võitles Botvinkina tehase ja tootmise säilimise eest, otsides ettevõttele ostjaid  Euroopast Aasiani. Selle tulemusena omandas 1995. aastal ettevõtte Tolaram Group ning täna tuntakse Horizoni eksportturgudele suunatud jõupaberi tootjana. Botvinkina suri 29. augustil 2015.

Autor: Raul Mee
Autor: Raul Mee
Autor: Raul Mee
Autor: Raul Mee
Autor: Raul Mee
Autor: Raul Mee
Autor: Raul Mee
Autor: Raul Mee
Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077