Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 9. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valio Laeva tehas areneb edasi vaatamata kriisile piimanduses

Valio Laeva tehas areneb edasi vaatamata piimanduskriisile.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Kui ei areneks, oleks meie piimatootjatel veelgi raskem - nii arvab Valio Eesti ASi juht Maido Solovjov. Ära ei tasu unustada ka pidevat tootearendust ja turundust, selleks on aga vaja investeerida tööjõudu ja seadmetesse.

Tartu külje all Laeva külas paiknevas Valio Laeva Meiereis valmistatakse värskeid piimatooteid nagu piim, keefir, jogurtid, kohupiim, kodujuust ja kohupiimadesserdid, seda kõike vaid kodumaisest piimast. "Sortimendis on meil 270 SKUd. Laeva Meierei annab tööd rohkem kui 200le inimesele, tänavu on veel lisandunud 40 uut töötajat. Laeva Meiereis kasutatav toorpiim tarnitakse suurel määral Järvamaa ja Tartumaa farmidest, samuti aga teistest suurfarmidest üle Eesti, näiteks tuleb piim ka hetkel raskes olukorras olevast Halinga farmist. Kokku tarnime piima 34st farmist ja keskmiselt võtame piima vastu 275 tonni päevas," tutvustas tehase tegevjuht Andrus Mölder. 

Olulised investeeringud. Ettevõtte juht Maido Solovjov rääkis, et investeerima peab. Ja seda nad teevad igal aastal, keskmiselt 4 miljoni euro ulatuses. "2015. aastal oleme investeerinud kokku 3,5 miljonit eurot. Laiendasime Valio Võru tehases Forte juustulao pinda, ostsime Forte juustu pakkeliini ja soetasime sinna ka riivjuustu liini. Laeva Meiereis valmis aga uus tankisaal," rääkis Solovjov.

Laeva Meierei tegevjuht Andrus Mölder kinnitas, et investeering uude tankisaali on ennast juba praegu ära õigustanud. "Vajadus selle järgi oli suur. Uutes tankides hapnevad keefir ja jogurt. Viimasel ajal on aga tarbijate huvi keefiritoodete järgi hüppeliselt kasvanud ja nii on hetke tootmisvõimsuses saavutatud juba taas maksimum," ütles Mölder, kelle sõnul on nüüd meierei maksimaalne tootmisvõimsus 83 miljonit kilogrammi piimatooteid aastas.

Loe pikemalt Äripäeva teemaveebist Põllumajandus.ee.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077