Autor: Tööstusuudised.ee • 1. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skeletoni tehnoloogiastipendiumi pälvis TTÜ insener

Skeletoni juhid Oliver Ahlberg ja Taavi Madiberk.
Superkondensaatoreid arendav Eesti idufirma Skeleton Technologies andis esmakordselt välja stipendiumi, et toetada noorte inseneride arenguteed valdkonna tippu. 2000-eurose stipendiumi pälvis Tallinna Tehnikaülikooli mehhatroonika insener Riho Koop.

Skeleton Technologies kaasasutaja ja tegevjuht Oliver Ahlbergi sõnul kandideeris stipendiumile 14 Tallinna Tehnikaülikooli inseneri- ja tehnikaerialade magistriõppe tudengit. “Meil oli rõõm näha, et noored magistrandid on oma eriala tõelised fännid. Paljud olid elukutse valiku teinud juba lapsepõlves mõne pereliikme eeskujul ning lisaks õppetööle arendavad tehnilisi lahendusi aktiivselt kas oma kodulaboris või mõnes tudengiprogrammis,” rääkis Ahlberg.

Kuigi tugevaid kandidaate oli mitmeid, tõusis Ahlbergi sõnul stipendiaat Riho Koop teiste hulgast esile. “Riho Koopil on plaanis 2017. aasta tudengivormeli hooajal välja töötada süsteem, mis võimaldaks tudengivormeli ehitamisel kasutada meie superkondensaatoreid. See on suund, mis haakub ka meie ettevõtte arenduse valdkonnaga. Samuti on muljetavaldav Riho valmisolek süsteemiinseneri oskuste kõrval arendada ka meeskonnatöö oskusi, mis on igale insenerile hädavajalikud,” rääkis Ahlberg.

TTÜ mehhatroonika eriala magistrand Riho Koopi sõnul otsustas ta kandideerida stipendiumile, et luua kontakte Eesti ettevõttega ning saada seeläbi võimalus oma teadmisi senisest veelgi enam praktikas kasutada. “Mehhatroonika on eriala, mis lisaks mehaanika või elektroonika teadmistele nõuab insenerilt ka laia silmaringi. Selle saab erinevates suurprojektides osaledes ning läbi praktilise koostöö ettevõtetega. Minu soov on töötada kõrgtehnoloogiliste toodetega, saan seeläbi aidata kaasa Eesti arengule. Minu eesmärk on oma tööga kujundada tehnika homset päeva,” rääkis Riho Koop.

Eesti päritolu Skeleton Technologies on Euroopa juhtiv superkondensaatorite tootja. Superkondensaatorid on energia salvestamise seadmed, millel on oluliselt suurem võimsustihedus ja pikem elutsüklite arv kui tavalistel akudel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077