Autor: Tööstusuudised.ee • 31. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Mööblitootjate Liit valis uue juhatuse esimehe

Eesti mööblitööstuse kogukäive oli 2014. aastal üle 490 miljoni euro.
Foto: Meeli Küttim
Eesti Mööblitootjate Liit valis 26. mail toimunud juhatuse koosolekul uueks juhatuse esimeheks Recticel OÜ tegevjuhi Raul Laidvee.

Lisaks valis seitsmeliikmeline juhatuse endale ka aseesimehed, kelleks said Alpek FL OÜ tegevdirektor Ivar Ilmjärv ja Kalla Mööbel OÜ tegevdirektor Robert Pajussaar.

Juhatuse ametiaeg on kaks aastat ja perioodil 2016-2018 kuuluvad juhatusse veel Antla-Inno AS tegevjuhi asetäitja ja juhatuse liige Taimi Hillak, Radis OÜ disainiettevõtja Mauri Abner, Tallinna Tehnikaülikool, TTÜ Puidutöötlemise õppetooli juhataja ja professor Jaan Kers ning Nava AS juhataja Alar Mozolev.    

Värske juhatuse esimees Raul Laidvee ütles pressiteates, et MTÜ Eesti Mööblitootjate Liit tähistab sel aastal 25. aastapäeva ning liit korraldab selle sündmuse tähistamiseks suurejoonelise tänuürituse 1. detsembril 2016, kus antakse üle tiitlid Aasta Mööblitootja 2016, Aasta kutseõpetaja 2016, Parim Noor Tisler 2016 ja Tiit Kapsi nimeline MTÜ Eesti Mööblitootjate Liidu stipendium 2016. „Lisaks on plaanis anda veel mõned tiitlid tootjatele ja lisaks seonduvalt ka mööblitootega. Koostamisel on ka mööblitööstuse aastaraamat,“ ütles Laidvee.

Fookus on spetsialistide pealekasvul. Eesti mööblitööstuse sektoruuring 2015 näitas, et sektori kogukäive 2014. aastal oli üle 490 miljoni euro, millest eksport moodustas üle 274 miljoni euro. Mööblitööstuses oli kokku üle 10 000 töötaja.

Eesti mööblitööstuses on kokku üle 662 firma. Eesti Mööblitootjate Liidu liikmeskonna käive 2016. aastal on üle 116 miljoni euro ning töötajaid ligikaudu 1300.

Mööblitootjate liidu tegevdirektor Herkki Kitsing lisas, et üha olulisemat rolli mängib sektori arengus ka lisandväärtus töötaja kohta ning erialaste teadmiste ning kutsetunnistustega töötajate osatähtsus, mis mõjutab kogu sektori arengut tervikuna. „MTÜ Eesti Mööblitootjate Liit tegeleb ka haridusvaldkonnaga koordineeritumalt kutseandjana ning valdkonna propageereerijana. Seetõttu on haritud spetsialistide pealekasv Eesti mööblisektori jaoks prioriteetsel kohal, mida kinnitavad ka viimased sektoriuuringud,“ ütles Kitsing.

„Sellest aastast on liidu rolli rohkem näha ka tarbijavaidluste komisjoni koosolekutel ning kutseõppeasutuste nõukogudes, samuti erialaliitude ja ministeeriumite ümarlaudadel sektori huvisid esindamas ja kaitsmas,“ märkis Kitsing.

Eesti Mööblitootjate Liidul on hetkel 45 liiget, kelle hulka kuulub 35 tootmisettevõtet pehme-, korpus-, disainmööbli ja sisustuslahenduste projekteerimise ja tootmise valdkonnast, sealhulgas sertifitseerijad, plaaditootjad, furnituurimüüjad ning 10 haridusasutust.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077