30. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa veokitootjaid ähvardab rekordiline kartellitrahv

Trahvi võib saada ka Renault.
Foto: EPA
Euroopa veokitootjaid, kelle hulgas on Daimler, Volvo ja Renault, ähvardab ajalehe Financial Times andmeil Euroopa Liidu poolt rekordiline trahv kartellikoostöö eest.

Süüdistuse järgi on firmad sõlminud hinnakokkuleppeid ning samuti pidurdanud uue heitmeid vähendava tehnoloogia turule toomist, kirjutab leht informeeritud allikatele viidates.

Trahv võib tulla suurem, kui on senine rekord 1,4 miljardit eurot, mis mõisteti 2012. aastal telerikomponentide hindade kooskõlastamise eest.

Euroopa Komisjoni luubi all on kuue suurima veokitootja tegevus aastatel 1997–2011.

ELi reeglite järgi võib trahv kartellikoostöö eest ulatuda kuni 10%-le käibest, mis tähendab, et antud juhul võib see küünida 10,7 miljardile eurole, kirjutas FT.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077