16. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Erinõuetele vastavaid tootmispindu napib

Firma Idutoit omanikud Deniss ja Aleksei Kuznetsov leidsid tootmiseks sobiliku pinna poole aastaga.
Foto: Raul Mee
Ehkki pakkumises on suurel hulgal tootmispindu, millele ei leita üürnikku, leidub spetsiifiliste tootmisruumide otsijaid, kellele sobivad pakkumised turul puuduvad.

Tootmispindade turgu ja hindu mõjutab laopindade ülepakkumine, millest osa saab kasutusele võtta tootmispindadena, kirjutab 16. mai Äripäev kinnisvara rubriigis.

Tüüpilist tootmispinda pole olemas, tootjate nõudmised pinnale sõltuvad tegevusvaldkonnast - tootmine võib eeldada kõrgeid lagesid, suure kandevõimega põrandaid või erinõudeid sisekliimale ja puhtusele.

AS RE Kinnisvara äripindade konsultandi Henno Viirese sõnul on erinevalt lao- ja logistikapindadest tootmispinnad valdkonniti füüsiliste parameetrite poolest üsna erinevad. Tootmiseks sobilikest ruumidest rääkides tuleb eristada spetsiaalseid tootmisruume ja kergtootmiseks sobivaid ruume - kergtootmist on sageli võimalik teostada ka laoruumides. Viirese sõnul on viimaste puhul tegu pigem ülepakkumise, kui puudujäägiga - viimasel ajal on valminud palju laohooneid ja lähitulevikus on veelgi valmimas.

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077