Autor: Tööstusuudised.ee • 14. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keskkonnainspektsioon võib sulgeda Rannarootsi vorstitööstuse

Rannarootsi lihatööstus kuulub Maag Gruppi.
Foto: Erik Prozes
Keskkonnainspektsioon on alustanud haldusmenetlust Rannarootsi lihatööstuse vastu, sest viimane on aastaid rikkunud reovee puhastamise norme.

Kui tööstus ei suuda reostust normi piiridesse vähendada, võib keskkonnaamet lihatööstuse tootmise peatada. „Aga kas see aitab?” ütles keskkonnaameti Hiiu–Lääne– Saare regiooni veespetsialist Anu Saue. Lihatööstuse töötajad jääksid tööta.

Keskkonnainspektsiooni Läänemaa osakonna juhtivinspektor Liina Simpson selgitas, et lihatööstuse suhtes on praegu käimas kaks menetlust. Esimene algatati lihatööstuse naabruses elava Kaja Kaldmaa avalduse alusel, et Tõnu talu salvkaevu reostuse võib olla põhjustanud lihatööstuse reoveepuhasti. Teise menetlusega selgitatakse välja, kas ja kui palju ületab reoveepuhastist väljuv vesi kehtestatud piirnorme. Tõnu talu kaevuvee reostuse tuvastas tervisekaitseameti jaanuaris võetud proov. Veebruari algul võtsid inspektorid uuesti proovi. Kuigi ka kordusproovid kinnitasid, et talu salvkaevu vesi on reostunud ja joogiks kõlbmatu, pole reostusallikas selgunud. „Me ei saa öelda, et kaevuvee reostamises on süüdi lihatööstus,” ütles Simpson.

Loe pikemalt Lääne Elust.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077