1. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA naftatoodang langeb

USA naftatoodang langeb.
Foto: Bloomberg
Esimest korda kahe aasta jooksul teatasid USA naftakompaniid, et näevad naftatootmismahtude peatumist või isegi vähenemist, vahendab Reuters.

Reutersi uuringu põhjal peaks USA naftatootjate keskmine päevane toodang vähenema tänavu 300 000 barrel jagu. Protsentuaalselt tähendab see võrreldes 2015. aastaga 5,6 protsendi suurust langust. Uuringus küsitles Reuters 18 USA naftakompaniid. Selgus, et vaid kaks ettevõtet 18st ootas tänavu toodangu mahtude suurenemist.

USA energiainformatsiooni administratsiooni andmeil peaks USA tootjate naftatoodang vähenema tänavu 700 000 barreli võrra päevas ehk võrreldes 2015. aastaga langema 7,5 protsendi võrra. Kui välja jätta naftatoodang Alaskalt või Mehhiko lahest, peaks kogu naftatoodang vähenema 11 protsendi võrra.

Autor: Pille Ivask, Äripäeva kaasautor

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077