29. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootsi mööblitootja Ikea võtab sihiks India turu

Ikea pood.
Autor: EPA
Hoolimata keerukatest regulatsioonidest panustab Rootsi mööblitootja Ikea India turule ning loodab seal end mõne aastaga sisse seada.

Selleks, et India turule sekkuda, on Ikea juhid läinud oma klientide suhtes väga isiklikuks: külastatakse India kodusid, et aimu saada, kuidas seal mööbel paikneb ning missugune sisustus indialastele üldse meeldib, kirjutab Wall Street Journal.

Ikea planeerib Indiasse investeerida kaks miljardit dollarit ning avada riigis järgneva kümne aasta jooksul 25 poodi.

India elu eripärad

Selleks, et turul edukalt kanda kinnitada, paigutab Ikea India nii-öelda proovikodudesse raamaturiiuleid, sohvasid ja muid mööbliesemeid, et näha, kuidas nad India ilmastikule reageerivad. Samuti tahavad Ikea juhid näha, kuidas paigutavad indialased oma kodus erinevaid mööbliesemeid või kodumasinaid, nagu jalatsiriiulid või pesumasin. See annab aimu indialaste elustiilist ning eelistustest.

Vaata pikemalt Äripäevast.

Autor: Pille Ivask, Äripäeva kaasautor

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077