Autor: Kristel Härma • 19. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saksa konkurendi pankrot avab tee eestlastele

Graanul Investi tegevjuht Raul Kirjanen.
Autor: Andras Kralla
Saksa suurima pelletitootja pankrot annab Eesti tootjatele hingamisruumi ja loob võimaluse oma turgu laiendada.

Euroopa juhtiva puidugraanulite tootja Graanul Investi tegevjuhi Raul Kirjaneni sõnul on nemad raskusteks turul pikalt valmistunud. „Vaatame, kas meil võiks selles olukorras tekkida võimalusi oma positsioone turul kindlustada või isegi laiendada. Meil on suur osa toodangust müüdud pikemaajaliselt ette ja seetõttu kiired pelletihinna võnked meile nii suurt mõju kohe ei oma,“ rääkis ta ettevõtte plaanidest.

Saksa pelletitootja German Pellets, kes veel 2013. aasta seisuga oli maailma suurim pelletitootja, andis sisse avalduse ettevõtte maksejõuetuks tunnistamiseks. Kirjaneni arvates võib see lühiajaliselt pakkuda praegu väga pinges turule leevendust. 

Loe pikemalt Äripäevast

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077