Autor: Gristel Tali • 18. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lehe Pruulikoda: robotiteta jäävadki ettevõtted väikeseks

Lehe Pruulikoda juht Gristel Tali.
Autor: Raul Mee
Kogu maailm vaatab robotite poole, ilma robotiteta jäävadki Eesti väikeettevõtted ebaefektiivseteks väikeettevõteteks, kirjutab väikefirma Lehe Pruulikoda juht Gristel Tali teemaveebis ituudised.ee avaldatud arvamusloos.

Pilvekonverentsil 2016 arutatakse 8. märtsil, kuidas pilvelahenduste tippsaavutusi saaks edukalt kasutada iga ettevõtja äris.  

Rohkem infot konverentsi kava kohta siin. Konverentsile registreeruda saab siin.

Tänavu esinevad: Eesti Vabariigi IT-arhitekt Andres Kütt, ITLi pilvetoimkonna juht Mart Einpalu, Sertifitseerimiskeskuse juhatuse liige Kalev Pihl, Cybernetica turundusjuht Siret Schutting, Telia IT valdkonna Andre Visse, Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi riigipilve valdkonna juht Mikk Lellsaar, Microsoft Balti regiooni juht Rain Laane, Sharemindi ühissalastuse meetodi looja Dan Bogdanov PhD, Uptime tehnoloogiajuht Raimo Seero, Lehe Pruulikoja juht Gristel Tali, Voogi tegevjuht Tõnu Runnel ja Playtechi tarkvara turvalisuse ekspert Indrek Saar 

Pilvetehnoloogia toimib väikeste ja suurte ettevõtete võrdsustajana. IT lahendused on tema sõnul muutunud lihtsaks ja kättesaadavaks. "Ka väikesed ettevõtted saavad endale lubada lahendusi, mis olid kunagi vaid suurte ettevõtete pärusmaa. Tänapäeval piisab sellest, kui võtta taskust krediitkaart, maksta iga kasutaja eest umbes 10 eurot kuus ja ettevõtte käsutuses on e-mail, grupitöötarkvara, videokonverentsid ja kõik vajalikud kontoritööriistad. Natuke keerulisem oli meie jaoks paika panna elektroonilist infovahetust suuremate klientidega, aga seegi ei nõudnud üle jõu käivat investeeringut ega kuudepikkust projekti," ütles Tali. 

Lehe Pruulikojas oli vaja kolme nuppu... "Üks pidi lülitama pumpa sisse ja välja, teine juhtima mootorit läbi sagedusmuunduri ja kolmas juhtima küttekehasid vastavalt ette antud temperatuurile kasutades temperatuuriandurit. Tööstusautomaatikaga tegelevate ettevõtete pakkumised sellisele lahendusele olid kõik üle 10 000 euro. Õnneks leidsime tänu sõpradele väiksemad tegijad, kes suudavad sellised ülesandeid lahendada mitmeid kordi odavamalt, kasutades möödunud sajandist pärit tehnoloogiat," tõdes Tali.

Gristel Tali Lehe Pruulikojast esineb 8. märtsil Pilvekonverentsil 2016 ja räägib oma praktilise kogemusloo sellest, kuidas sündis väikesel tootmisettevõttel mõte pilvelahendusi kasutada, miks otsustati just sellise lahenduse kasuks ja mis olid peamised kahtlused selle sammu astumisel. 

Loe pikemalt Äripäeva teemaveebist ituudised.ee.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077