11. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tamsar PKC lahkumisest: kriitiline piir on käes

Tööandjate juht Toomas Tamsar.
Foto: Andras Kralla
See, et järjekordne ettevõte oma tootmise Eestist välja viib, teeb väga murelikuks, kommenteeris tööandjate juht Toomas Tamsar uudist, et PKC Eesti viib oma tootmise mujale ja koondab üle 600 inimese.

PKCst koondatavad leiavad ilmselt uue töö, ehkki kogu protsess on inimestele raske ja traumeeriv. Häid oskustöölisi vajavaid ettevõtteid Harjumaal jagub ja neile on uute töötajate turule tulek pigem hea uudis,” ütles Tamsar

Tema sõnul teeb aga väga murelikuks, et järjekordne ettevõte Eestist lahkub. “See näitab, et tööstuse, eriti väga tiheda konkurentsiga maailmaturul toimetava eksportiva tööstuse jaoks on Eesti liiga kulukas, ja kriitiline piir on käes,” märkis ta. “Meie kõrged tööjõukulud, kõrge hinnaga energia, tõusvad aktsiisid söövad järjepidevalt kohaliku tööstuse konkurentsivõimet.“

Tööstuse ebakindlust näitas tema sõnul ka tööandjate majandusspidomeeter, mille kohaselt plaanib kümnendik tööstusettevõtetest järgmise poole aasta jooksul investeeringuid vähendada. “Ootame valitsuselt konkreetseid samme Eesti tööstuse konkurentsivõime tugevdamiseks,” märkis Tamsar.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077