10. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa suurtöösturi kosmeetilised nipid Eestis

Venemaa suurim kosmeetikatööstur Andrei Trubnikov.
Foto: RBK
Venemaa suurim kosmeetikatööstur Andrei Trubnikov põikleb Eestis tooteid valmistades kõrvale Ukraina kehtestatud embargost.

„Kaotasime Ukraina, seal lõpetati meie kosmeetika ostmine, kuna tegemist on Vene toodanguga. Kaotasime 50 miljoni elanikuga turu, mis andis 15-20% meie kasumist. Otsustasime teha Eestisse tehase ja läbi Eesti tagasi Ukrainasse siseneda,“ tunnistas väljaandele RBK antud intervjuus ettevõtte Pervoe Rešenie omanik Andrei Trubnikov, kelle avameelsus seepeale Ukraina meedias palju vastukaja pälvis.

Ukrainasse minevate kosmeetikatoodete pakenditele on nüüd trükitud „Made in Estonia“. Sama nippi on Trubnikov otsustanud proovida ka Poola turule pääsemiseks. „Ka Poola suhtub meisse eitavalt, ajalooliselt on niimoodi kujunenud.“

Trubnikovil on rahvusvaheliseks laienemiseks suured plaanid. Ta sooviks panna tehased püsti peale Eesti Marokos, Prantsusmaal ja Brasiilias. „Üritasin teha tehast Nepalis ja Austraalias, kuid algas kriis. Raha ei jätkunud. On vaja keskenduda Euroopale ja Hiinale. Hiina – see kõlab nagu muinasjutt, 1,2 miljardit inimest!“ Laienemisest Ameerikas ta ei unista - piisab ühest sealsest poest.

Juured all Eestis

Eestiga on lugu teine. Trubnikov avas 2014. aastal Tallinnas Coca-Cola endises hoones tehase, loodi ka Natura Siberica tütarfirma Eurobio LAB, mis kosmeetika tootmise taga on.

Pikemalt loe Äripäevast.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077