18. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omaan võib naftatootmist kärpida

Omaani naftatanker
Foto: EPA
Omaanist võib saada esimene OPECisse mitte kuuluv naftariik, mis võib enda tootmist hakata vähendama.

Abu Dhabis peetud konverentsil ütles Omaani naftaminister Mohammed al-Rumhy, et Omaan on valmis vähendama enda tootmist 5-10%, kui ka teised tootjad teevad sama naftahindade stabiliseerimiseks, kirjutas Wall Street Journal.

„Omaan on valmis tegema kõik, et naftaturgu stabiliseerida,“ ütles naftaminister. „Minu arvates on vaja, et kõik kärbiks 5% või 10% ja teeks seda samal ajal,“ märkis Mohammed al-Rumhy.

OPECisse kuuluvatest riikidest on Venezuela avaldanud sama arvamust, et kartelli kuuluvad liikmesriigid võiksid enda tootmist vähendada, kuid OPECi suurim tootja Saudi Araabia on sellele vastu olnud.

Eelmisel aastal tootis Omaan 358 miljonit barrelit naftat, mis on 4% rohkem kui 2014. aastal. See teeb keskmiselt 981 000 barrelit päevas, kirjutas Oman Economic Review.

Omaani naftaministrile ei valmista muret see, et sanktsioonide tagant pääsenud Iraan suurendab enda naftaeksporti. „Me oleme juba tsunamiga pihta saanud ning meile ei valmista muret väiksemad lained, mis tulevad pärast seda,“ ütles al-Rumhy.

 

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077