Autor: Tööstusuudised.ee • 14. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oviir: Ida-Virumaa töösturid on eeskujuks

Ettevõtlusminister Liisa Oviir.
Autor: Andras Kralla
Ettevõtlusminister Liisa Oviir avaldas eile Ida-Virumaa tööstusettevõtetega kohtudes heameelt, et Ida-Viru ettevõtjatel on julgust riskida ning ambitsioonikaid plaane teha.

„Kui Saksamaal räägitakse tööstuse uuele tasemele viimisest - asjade internetist ja täisautomatiseerimisest, siis võin uhkusega öelda, et Eestis ettevõtjad ei räägi, vaid teevad,“ ütles minister Oviir, teatas MKM.

Ta lisas, et täna nähtud Westaqua-Invest OÜ on ettevõte, mis panustab arendustegevusse ja innovatsiooni kaasates selleks teadlasi Eestist Tartu Ülikoolist, aga ka Peterburist ning teeb koostööd kohalike kutsekoolidega, olles sellega eeskujuks paljudele ettevõtjatele.

Lisaks kohtus minister SA Ida-Virumaa Tööstusalade Arenduse tegevjuhi Teet Kuusmikuga, kellega räägiti maakonna tööstusalade arendamisest.

Oviir märkis, et arvestades põlevkivitööstuse keerukat olukorda, peab tegelema aktiivselt alternatiivsete tööandjate toomisega Ida-Virumaale. „Sihtasutus on teinud väga head tööd ning planeerinud oma tööd just nii ambitsioonikalt nagu seda peaks tegema kogu avalik sektor,“ ütles minister.

Ida-Virumaa visiidi raames külastas minister veel ka Sillamäe Soojuselektrijaama, Molycorp Silmetit, betoonitootjat Liisbet Invest.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077