Autor: Tööstusuudised.ee • 13. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maaküttele üleminek tõi kuni seitsmekordse kokkuhoiu

Konesko tootmine Koerus.
Foto: Raul Mee
Koerus asuv Konesko tehas on juba kahel esimesel maaküttele ülemineku kuul tootnud tehases tarvilikku toasooja viis kuni seitse korda odavamalt kui aasta tagasi õlikateldega, kirjutab Järva Teataja.

Ligi 300 töötaja ja kolme tootmishalliga Konesko metallitehase esimene maasoojuspump alustas tööd 18. novembril, kuid juba on maaküttele üleviimise eest vastutaval ja seda korraldaval projektijuhil Hannes Verlisel põhjust rääkida kokkuhoiust. «Suurimas, 3000ruutmeetrises hallis kulus maaküttesoojuspumpade esimesel töökuul 11 920 kWh elektrienergiat, mis teeb rahas 1192 eurot,» selgitas ta. «Sama hoone kütteõlikulu on olnud eelmistel aastatel novembris viis kuni seitse tonni ehk laias laastus 5000 kuni 7000 eurot.»

Nii suurt kokkuhoidu ei näinud Verlise selgitusel ette ka tasuvusanalüüs. Tegelikkus on, et Konesko kasutab kütteks 200 000 liitri õli asemel 500 000 kWh elektrienergiat.

Pikemalt loe Järva Teatajast

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077