Saaremaaga seotud viinad toodetakse Ukrainas, kuna ettevõtjad usaldavad sealset “vili ühest uksest sisse – viin teisest välja” käsitsi tootmise protsessi.

- Saaremaa viina toodetakse siiski veel Saaremaal.
- Foto: Andras Kralla
Eelmise aasta lõpul jõudsid siinsele turule viinad Saaremaa Lossi viin ja Black Rose vodka, mis oma saaremaiste kirjade ja juttudega paljudes imestust tekitasid.
“Saaremaal viinavalmistamise traditsioonid vastupidiselt õlletootmise omadele puuduvad nii täna kui tõenäoliselt ka tulevikus,” ütles tootja NovaBeta OÜ omanik Lembit Soe üheks põhjuseks, miks viina peaks tootma välismaal. Teise põhjusena toob ta Ukrainas asuva, ainsa riigile kuuluva viinatehase usaldusväärsuse.
“Me käisime seal ja veendusime nende tootmise kõrges kvaliteedis,” rääkis Soe.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Sisuliselt käib 120-aastase ajalooga Žõtomõri linna viinatehases tootmine selliselt, et kohapealne kvaliteetne vili läheb tehases ühest uksest sisse ja teisest uksest tuleb Lux-klassi piiritusest valmistatud viin pudelitesse villituna välja.
Viina retseptid valisid saarlased välja neile pakutud 15 seast pärast põhjalikku kaalumist.
Pikemalt loe
Saarte Häälest.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Majanduses valitsev ebakindlus sunnib paljusid ettevõtteid investeerimisplaane edasi lükkama, kuid sageli toovad just keerulistel aegadel tehtud nutikad otsused edu hetkel, kui turg taas kasvama asub. Õige hetke tabamiseks tuleb firma tegemistesse sügavam pilk heita, plaanid selgelt paika sättida ning õigel ajal õiged sammud astuda. Kuidas see täpsemalt käib ja kes ütleb, millal on just sinu äri jaoks see kõige õigem aeg?