Autor: Harro Puusild • 11. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Noop: väikeõlletehaste buum annab suurtele uusi võimalusi

A Le Coqi juht Tarmo Noop.
Foto: Eiko Kink
A Le Coq õlletehase juhi Tarmo Noobi sõnul annab käsitööõllesid tootvate väiketootjate buum suurtootjatele uusi võimalusi ja ka A Le Coq plaanib tulevikus panna rõhku eriõllede segmendile.

„Väikeõlletehased Eestis on kindlasti muutnud õlleturgu, selle maitseid ja, kui nii võib öelda, ka värvi. Kindlasti võib väita, et nad on rikastanud õlleturgu ning aidanud muuta tarbijaid rohkem vastuvõtlikuks ka uutele õlletüüpidele ja maitsetele,“ ütleb Tarmo Noop.

Noop lisas, et 2014. aastal oli väikeõlletehaste summaarne turuosa 0,5% kogu õlleturust ja 2015. aastal 0,75%. „Numbrid on iseenesest väikesed, aga tõus oli 50%. See, kui suure turuosa nad võivad tulevikus Eestis moodustada, sõltub nii neist endist kui ka suurtest tehastest,“ jätkas Noop.

„Mina näen asja nii, et tegelikult väikeõlletehaste buum annab ka suurtele täiesti uusi võmalusi ja kindlasti plaanime tulevikus oluliselt rohkem rõhku panna eriõllede segmendile,“ sõnas A Le Coqi juht.

„Seega kindel on see, et eriõllede turg tulevikus saab olema vähemalt 10%, kui suur osa sellest aga kuulub väikeõlletehastele, ei oska ennustada,“ märkis Noop.

Väiketootjate turuprognoosidest saab lähemalt lugeda SIIT

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077