Autor: Tööstusuudised.ee • 7. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tuuleenergia kogutoodang kasvas möödunud aastal viiendiku

Tuulik.
Foto: Andras Kralla
Eleringi andmetel andsid Eesti tuuleelektrijaamad 2015. aastal võrku 692,5 gigavatt-tundi elektrienergiat, mis on 116,5 gigavatt-tundi ehk 20 protsenti enam võrreldes 2014. aastaga.

Eelmise aasta kuude võrdluses toodeti kõige enam tuuleenergiat detsembris – 92,6 gigavatt-tundi. Detsembri keskmine tuule kiirus oli Pakri ja Virtsu mõõtepunktides vastavalt 7,1 ja 4,5 meetrit sekundis, mis on vastavalt 58 ja 31 protsenti kõrgem võrreldes 2014. aasta detsembriga.

Tuuleenergia eest toetust saavad tuulepargid tootsid möödunud aastal elektrit kokku 610,7 gigavatt-tundi.

Elektrituruseadusega on Eestis sätestatud toetust saava tuuleenergia ülempiir – 600 gigavatt-tundi aastas. Selle piirini jõudis toetatava tuuleenergia kogus eelmise aasta 25. detsembri õhtul kella 21 ja 22 vahel. Alates 25. detsembri õhtust kuni eelmise aasta viimase tunnini toodetud tuuleenergia eest ükski tootja toetust ei saa. Seega jäi toetatava tuuleenergia ülempiiri täitumise tõttu toetuseta alla kahe protsendi toetusele õigust omavate tuuleparkide aastasest toodangust. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077