Autor: Tööstusuudised.ee • 29. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toidutööstuse kõrgeid standardeid peab toetama ka infotehnoloogia

Spratfili juht Peeter Loim.
Foto: Andras Kralla
Ekspordigasell ning mitme tunnustusega pärjatud kalatoodete tootja Spratfil seisis viis aastat tagasi justkui teeristil, et valida õige suund oma IT-strateegias. Nüüd tunnistab ettevõtte juht Peeter Loim, et valitud tee on end õigustanud.

Kalatööstus Spratfil tegi esimesed sammud 60. aastatel omaaegses Kirovi Kalurikolhoosis Tallinnas Viimsis. Praeguse nime ja näo sai ettevõtte 1996. aastal. Nüüdseks tegutsetakse moodsa tehnoloogiaga varustatud, põhjaliku uuenduskuuri läbinud ning kõikidele nõutele vastavas kahes tootmishoones: Kakumäel ja alates 2012. aastast ka Viimsis. Ettevõtte palgal on umbes 230 inimest, arvutitöökohti aga 30 ringis.

Peeter Loimi sõnul on tehnoloogial, aga ka IT-lahendustel Spratfili edus märkimisväärne roll. „Selles äris ei ole võimalik olla edukas ilma tänapäevast tehnoloogiat ja süsteemi omamata, vastasel juhul oled kohe mängust väljas,” on Loim resoluutne. Kõige suuremaks IT-alaseks proovikiviks peab Peeter Loim seda, et toiduainetööstuse kõrged standardid peavad olema infotehnoloogiliselt toetatud. Lisaks on kõik Spratfili tootmisseadmed juhitud väljaspoolt Eestit – Taanist, Islandilt ja Saksamaalt. Eelduseks on aga see, et kogu ahel alates IT-taristust valguskaabli näol kuni riistvarani peab laitmatult töötama, et toetada äri ja ettevõtte tegevust iga sekund, minut ja tund. 

Loe pikemalt Äripäeva veebist

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077