Autor: Harro Puusild • 15. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soojatootja Adven vahetab omanikku

Radiaatorid.
Autor: Andras Kralla
EQT Infrastructure müüb Eestis, Soomes ja Rootsis tegutseva energiaettevõtte Adven Group investeerimisfondide AMP Capital ja Infracapital konsortsiumile.

EQT Partners Oy direktori Päivi Armineni sõnul on Adven alates 2012. aastast EQT omandusse kuuludes teinud läbi erakordse muutumise. „Adveni klientide nõudlus sisseostetud jätkusuutlike energialahenduste järele on väga kõrge. Seda nii keskkonnakaalutlustel kui ka efektiivsuse tagamiseks. Seetõttu usun, et Advenit ootab jätkuv õitseng,” sõnas Arminen pressiteates. 

Adveni juhatuse esimehe Matti Viljo sõnul on Adven muutnud oma strateegilist suunda. „Advenil on märkimisväärne tulevikupotentsiaal. Lisaks uutele kasvuvõimalustele on organisatsioon muutunud märksa tugevamaks. See on toonud kaasa suurema fookuse kliendile ning oleme muutunud väga tulemuspõhiseks,” rääkis Viljo. „Ootame koostööst AMP Capitali ja Infracapitaliga jätkuvalt pühendumist oma strateegia elluviimisele. Meie visioon on saada ihaldatuimaks energiapartneriks, kes pakub oma klientidele võimalust keskenduda oma põhiärile ja tunda end turvaliselt, usaldades energia teenusena pakkumise Adveni kätesse,” sõnas Viljo.

AMP Capitali infrastruktuuri-investeeringute juhi Boe Pahari sõnul on energiasektor tänu kasvupotentsiaalile AMP Capitali üks põhilisi fookusvaldkondi. „Adven sobib suurepäraselt AMP Capitali portfelli tänu oma atraktiivsele riski- ja tootlusprofiilile ning kasvuperspektiivile,” rääkis Pahari.

Infracapitali kaasasutaja Ed Clarke sõnas, et ootab koostööd AMP Capitaliga. „Adven on suurepärane lisandus Infracapitalile. Koostöös AMP Capitaliga on meil plaanis jätkata ettevõtte arendamist juba loodud tugeval vundamendil,” rääkis Clarke.

EQT Infrastructure’i nõustasid tehingus Danske Bank ja Hannes Snellman. Tehing on plaanis viia lõpule jaanuaris.

Viimasel kolmel aastal on Adven investeerinud keskkonnasõbralikesse energialahendustesse kokku üle 120 miljoni euro. Ettevõte on laienenud Rootsi ning avardanud oma teenuseid, avades seega uusi kasvuväljavaateid. Adveni töötajaskond on kasvanud ligi 50% ning Adveni CO2 heitmed on vähenenud enam kui 35%.

Adven on enam kui 30-aastase kogemusega juhtiv energiaettevõte Soomes, Rootsis ja Eestis. Ettevõtte kulumieelne ärikasum (EBITDA) ulatus 2014. aastal 30 miljoni euroni. Adven annab tööd 215 inimesele.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077