Autor: Väinu Rozental • 15. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pakenditootja Cista toob turule nutipakendi

Pakenditootja AS Cista tegevdirektor Vahur Käärik.
Foto: Väinu Rozental
Põlvamaa pakenditootja AS Cista on turule toomas nutipakendit, milles oleva toote kohta saab infot lugeda NFC toega nutitelefoni ekraanilt või kuulata häälsõnumina.

Cista näidispakendi serva peal on ka pimedate kirjas kleebis, mis annab vaegnägijale teada, et tegu on nutipakendiga ehk et ta saab pakendis asuva toote kohta infot kuulata.

„Me siin Setomaa serva peal oleme juba pool aasta pusinud selle nimel, et klientidele uudsel moel lisaväärtust pakkuda,“ ütles Ihamarus tegutseva Cista tegevdirektor Vahur Käärik. „Meie mõte on ühendada pakendiga 21. sajandi elektroonilised vigurid. Ma sirvin aeg-ajalt pakendiajakirju ja neis ei ole ma analoogse pakendi kohta ridagi lugenud.“

Cista konkurendi, lainepapist pakendeid tootva Tallinna firma OÜ Multipakend Tootmine juhi ja kaasomaniku Boris Tšernjaki kinnitusel ei ole info edastamine nutitelefoniga põhimõtteliselt midagi enneolematult uut.

Pikemalt loe Äripäevast

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077