Autor: Virge Haavasalu • 11. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti sai juurde teise oma sokitootja

Reval Sock Company OÜ juht Andres Ergma.
Foto: Meeli Küttim
Eestis alustas lisaks seni ainukesele Suva sokitootjale ka teine oma soktootja, kes jätkab Soome emafirmale Nanso allhanget teinud ettevõtte tööd juba Eesti omaniku käe all.

Pärast seda, kui Soome kauuaegne rõivatootja Nanso teatas tänavu kevadel oma otsusest sulgeda Tallinnas asuv Eesti sokivabrik, otsustas ettevõtte kauaaegne tegevjuht Andres Ergma pangast laenu võtta ja tehas soomlastelt välja osta. Uue ettevõtte Reval Sock Company OÜ nime all jätkati tootmist samades ruumides ja samade masinatega, küll aga väiksemas mahus. Samuti poole väiksema arvu töötajatega.

Nansoga, kellele toodeti erinevaid soki- ja sukabrände, jäi kokkulepe, et endiselt jätkatakse Boxaco brändi nime all sokkide tootmist ja tarnimist. Teistele toodetele, mille tootmisõigus uuel firmal alles jäi, otsitakse praegu uusi nimesid. Soome turg avaneb neile täielikult alates 2017. aastast. Seniks peab Reval Sock Company otsima endale teisi väljundeid. Neil on olemas õigused ja klient Peterburis. Müük on toimunud ka Saksamaale ja Rootsi. 

Pikemalt loe Äripäevast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077