Autor: Triin Adamson, kaasautor • 4. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kodusest pesuteost kasvas välja eksporditoode

Klassikalistele pesuvahenditele lisaks jõuavad jaekettidesse ka väiketootjate loodussõbralikumad pesuvahendid.
Autor: Raul Mee
Huvi looduslike ja allergiavabade toodete kasutamise vastu on turule toonud nii mõnegi väiketootja, kes esialgu enda tarbeks mõeldud tootekatsetustega jõuavad hiljem nii kohalikule kui välisturulegi.

Looduslikke pesuvahendeid tootva OÜ Mulieres lugu sai alguse mõned aastad tagasi ettevõtte omanike kodusest hobist ning uudishimust looduslike ja allergiavabade toodete vastu, kirjutab 4. detsembri Äripäev mikroettevõtluse rubriigis.

Ettevõtte Mulieres omaniku Merylin Rüütli sõnul viis taimsete puhastusvahendite retseptide otsimise ja nendega katsetusteni praktiline vajadus - üks lastest on väga tundliku nahaga, nii et riiete pesemine isegi tundlikule nahale mõeldud pesuvahenditega tekitas lapsel ärritust ja punetust.

Nüüd toodab ettevõte taimset päritolu puhastus- ja pesuvahendeid, mis põhinevad oliiviõlil. Tooted ei sisalda parabeene, naftatooteid, sünteetilisi lõhna-, värvi- ega säilitusaineid. “Selliste toodete tootmiseni jõudsime pärast pikka tootearendust, mille käigus proovisime ja katsetasime erinevaid retsepte,” rääkis Rüütli.

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Triin Adamson

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077